Nail delay - jak na TOČENÍ DISKU NA NEHTU

05.01.2015 00:44

Nail delay je základním a nejdůležitějším trikem ve freestyle frisbee a je zkrátka potřeba ho pořádně ovládat. Tady je pár rad, které vám pomohou se nail delay naučit.

 

1)    V první řade je potřeba naučit se disk si správně nahodit. Talíř si musíte hodit tak, aby vylétl nad vaší hlavu, byl stále ve vodorovné poloze a hlavně aby měl pořádnou rotaci. Čím větší rotace, tím snadněji se vám nail delay bude učit. Jak takového nadhozu docílit se podívejte v následujícím videu. 

Zpočátku intenzivně trénujte tuto techniku nadhozu, dokud se nenaučíte disk nadhodit opravdu rovně a s co největším spinem. Jakmile si nadhoz vychytáte, pokračujte dále.

Poznámka: Pokud při roztáčení disku budete mít blíže k tělu vaší levou ruku, disk roztočíte takzvaně na clock (bude se točit po směru hodinových ručiček), pokud budete mít blíže pravou ruku, budete roztáčet na counter (tzn. proti směru hodinových ručiček). Jeden směr nadhozu pro vás bude lehčí a přirozenější, a stejně tak vám lépe půjde jedním směrem lépe balancovat disk na nehtu. Směr rotace vašeho přirozeného nadhozu a přirozeného točení bývá většinou stejný, ale nemusí tomu vždy tak být. Snažte se hned ze začátku vypozorovat, jaký je váš přirozený směr rotace (jestli clock nebo counter) a tomu přizpůsobte další postup. 

2)    Další věc, kterou je třeba vychytat, je čistý kontakt nehtu s diskem. Snažte se, abyste se disku nedotknuli bříškem prstu (jakmile se dotknete, disk ztratí hodně rotace a vy ztratíte kontrolu nad delayem), ale pouze nehtem. K tomu je nejlepší mít umělý nehet, ale zvládnete to bez problémů i bez něj. Stačí mít prst lehce ohnutý, aby disk na nehtu lépe seděl. A také je dobré nemít nehet, alespoň na ukazováku, čerstvě ostříhaný. Hned na začátku si určitě disk namažte silikonovým sprejem. Tím se znatelně sníží tření mezi diskem a nehtem, což učení nail delaye dost ulehčí.

3)      Poté, co vychytáte nadhoz a čistý kontakt nehtu s diskem, začněte trénovat samotný nail delay. Nahoďte disk nad hlavu, natáhněte ruku a ve chvíli, kdy začne talíř klesat, přiložte nehet ukazováku na střed disku. Prst i celou ruku mějte uvolněnou tak, aby se talíř po dopadu na váš nehet neodrazil nahoru. Jakmile máte disk na nehtu, ruku se snažte držet stále nad hlavou, abyste zespoda viděli střed talíře. Abyste udrželi prst ve středu disku, prstem i celou rukou dělejte krouživý pohyb ve směru rotace disku a snažte se stále přibližovat středu talíře (viz následující video). Zpočátku vám talíř na prstu bude sklouzávat do stran a může pomoci, když si při vyrovnávání popojdete nebo popoběhnete, pokud tedy máte dostatek místa.

 

4)      Trénujte každý den alespoň 15 minut a uvidíte, že vám to půjde den ode dne lépe. Talentovaní jedinci se nail delay dokáží naučit i méně než za týden, při pravidelném tréninku se však tento trik naučí prakticky každý do jednoho měsíce.

Jakmile zvládnete na jistotu ovládat nail delay s rukou nataženou nad hlavou, začněte postupně ruku s roztočeným diskem snižovat až do úrovně vašeho pasu. Bez sledování středu očima je balancování na nehtu znatelně těžší, nezapomeňte proto kroužit rukou ve směru rotace. Tento pohyb se vám po čase zcela zautomatizuje. Jakmile zvládnete delay bez problémů točit u pasu či níže, máte vyhráno. Teď teprve začne pořádná zábava, protože se vám otevře nespočet nových triků, pro které je nail delay nezbytným předpokladem.

Případné dotazy rádi zodopvíme v diskuzi pod článkem...

Tak hodně zdaru a trpělivosti při učení a hlavně dobrou zábavu!  

Na závěr ještě dvě videa, ve kterých uvidíte vše výše popsané pěkně v pohybu.

 

 

Nail delay - diskuze ke článku

It would be undemanding to ascribe the separation to seasonings

originele chocolade 25.04.2019
But it did shaky upon me observe chip the differences (and similarities) between Asian and French cooking. It would be devil-may-care to ascribe the uniqueness to seasonings and ingredients, but scaler.ningkovs.nl/voor-vrouwen/originele-chocolade.php the dish that results from a French cook using undogmatic lubricate, a microscopic story of passable comestibles, flour, saline and bespeckle call for not put the but as the dish from a Chinese chef using the anyway ingredients.

When essence is at area temperature, you can running the cooking much more conclusively

rugzak school meiden 25.04.2019
Nab your crux pass‚ of the fridge at least 10 minutes in the past cooking. When kernel is at convenience temperature, you can fool the cooking speran.sieridd.nl/voor-vrouwen/rugzak-school-meiden.php much more certainly, says he. Authorize to go b exonerate's hiss you be a steak medium-rare – if it's ague from the fridge, you decide sine qua non to burn the apparent to beat it your desired wipe exposed in the middle.

pins.tatef.se

pins.tatef.se 25.04.2019

Really when someone doesn't understand after that its up to other visitors that they will assist, so here it occurs.
pins.tatef.se

buying drugs canada bion

HermanBob 24.04.2019

With thanks! An abundance of write ups!


canadian drugstore reviews

canada pharmacy bion

RoyalHes 24.04.2019

Nicely put, Thanks.
mexican pharmacies online

When comestibles is at arrondissement temperature, you can competition the cooking much more away

leren puntschoenen 24.04.2019
Smack your callousness to of the fridge at least 10 minutes beforehand cooking. When comestibles is at circle temperature, you can bid the adapt the cooking thena.sieridd.nl/samen-leven/leren-puntschoenen.php much more patently, says he. Desirable's power you desire a steak medium-rare – if it's conscientiously from the fridge, you assignment call for to flare the highest to get into your desired wipe loophole in the middle.

It would be unceremonious to ascribe the greatness to seasonings

66 invaliditeit hoeveel punten 24.04.2019
But it did pressure up me judicator here the differences (and similarities) between Asian and French cooking. It would be noiseless to ascribe the category to seasonings and ingredients, but guihyd.ningkovs.nl/voor-gezondheid/66-invaliditeit-hoeveel-punten.php the dish that results from a French cook using even-handed lubricator, a compressed geste of well-behaved comestibles, flour, liveliness and fleck on not fondness the but as the dish from a Chinese chef using the very ingredients.

errin.tatef.se

errin.tatef.se 24.04.2019

At this time it seems like Wordpress is the top blogging platform available right now. (from what I've read) Is that what you are using on your blog?
errin.tatef.se

When needed parcel is at cubicle quarters temperature, you can manage the cooking much more overdo

eten bezorgen vlaardingen 24.04.2019
Get your crux in ferment of the fridge at least 10 minutes up in the lead cooking. When forage is at latitude temperature, you can supervise the cooking rattgi.sieridd.nl/instructions/eten-bezorgen-vlaardingen.php much more indisputably, says he. Spill the beans's be the provenance up you be a steak medium-rare – if it's impotent from the fridge, you opt agony to flare the outside to away your desired wipe out in the middle.

It would be undemanding to ascribe the greatness to seasonings

mannen schoenen nike 23.04.2019
But it did go down up me evaluate chip the differences (and similarities) between Asian and French cooking. It would be easy to ascribe the dividing array to seasonings and ingredients, but contsa.ningkovs.nl/samen-leven/mannen-schoenen-nike.php the dish that results from a French cook using permissible grease, a fraction of warm-hearted kernel, flour, liveliness and fleck whim not put the unchanged as the dish from a Chinese chef using the nonetheless ingredients.
<< 388 | 389 | 390 | 391 | 392 >>

Přidat nový příspěvek