Nail delay - jak na TOČENÍ DISKU NA NEHTU

05.01.2015 00:44

Nail delay je základním a nejdůležitějším trikem ve freestyle frisbee a je zkrátka potřeba ho pořádně ovládat. Tady je pár rad, které vám pomohou se nail delay naučit.

 

1)    V první řade je potřeba naučit se disk si správně nahodit. Talíř si musíte hodit tak, aby vylétl nad vaší hlavu, byl stále ve vodorovné poloze a hlavně aby měl pořádnou rotaci. Čím větší rotace, tím snadněji se vám nail delay bude učit. Jak takového nadhozu docílit se podívejte v následujícím videu. 

Zpočátku intenzivně trénujte tuto techniku nadhozu, dokud se nenaučíte disk nadhodit opravdu rovně a s co největším spinem. Jakmile si nadhoz vychytáte, pokračujte dále.

Poznámka: Pokud při roztáčení disku budete mít blíže k tělu vaší levou ruku, disk roztočíte takzvaně na clock (bude se točit po směru hodinových ručiček), pokud budete mít blíže pravou ruku, budete roztáčet na counter (tzn. proti směru hodinových ručiček). Jeden směr nadhozu pro vás bude lehčí a přirozenější, a stejně tak vám lépe půjde jedním směrem lépe balancovat disk na nehtu. Směr rotace vašeho přirozeného nadhozu a přirozeného točení bývá většinou stejný, ale nemusí tomu vždy tak být. Snažte se hned ze začátku vypozorovat, jaký je váš přirozený směr rotace (jestli clock nebo counter) a tomu přizpůsobte další postup. 

2)    Další věc, kterou je třeba vychytat, je čistý kontakt nehtu s diskem. Snažte se, abyste se disku nedotknuli bříškem prstu (jakmile se dotknete, disk ztratí hodně rotace a vy ztratíte kontrolu nad delayem), ale pouze nehtem. K tomu je nejlepší mít umělý nehet, ale zvládnete to bez problémů i bez něj. Stačí mít prst lehce ohnutý, aby disk na nehtu lépe seděl. A také je dobré nemít nehet, alespoň na ukazováku, čerstvě ostříhaný. Hned na začátku si určitě disk namažte silikonovým sprejem. Tím se znatelně sníží tření mezi diskem a nehtem, což učení nail delaye dost ulehčí.

3)      Poté, co vychytáte nadhoz a čistý kontakt nehtu s diskem, začněte trénovat samotný nail delay. Nahoďte disk nad hlavu, natáhněte ruku a ve chvíli, kdy začne talíř klesat, přiložte nehet ukazováku na střed disku. Prst i celou ruku mějte uvolněnou tak, aby se talíř po dopadu na váš nehet neodrazil nahoru. Jakmile máte disk na nehtu, ruku se snažte držet stále nad hlavou, abyste zespoda viděli střed talíře. Abyste udrželi prst ve středu disku, prstem i celou rukou dělejte krouživý pohyb ve směru rotace disku a snažte se stále přibližovat středu talíře (viz následující video). Zpočátku vám talíř na prstu bude sklouzávat do stran a může pomoci, když si při vyrovnávání popojdete nebo popoběhnete, pokud tedy máte dostatek místa.

 

4)      Trénujte každý den alespoň 15 minut a uvidíte, že vám to půjde den ode dne lépe. Talentovaní jedinci se nail delay dokáží naučit i méně než za týden, při pravidelném tréninku se však tento trik naučí prakticky každý do jednoho měsíce.

Jakmile zvládnete na jistotu ovládat nail delay s rukou nataženou nad hlavou, začněte postupně ruku s roztočeným diskem snižovat až do úrovně vašeho pasu. Bez sledování středu očima je balancování na nehtu znatelně těžší, nezapomeňte proto kroužit rukou ve směru rotace. Tento pohyb se vám po čase zcela zautomatizuje. Jakmile zvládnete delay bez problémů točit u pasu či níže, máte vyhráno. Teď teprve začne pořádná zábava, protože se vám otevře nespočet nových triků, pro které je nail delay nezbytným předpokladem.

Případné dotazy rádi zodopvíme v diskuzi pod článkem...

Tak hodně zdaru a trpělivosti při učení a hlavně dobrou zábavu!  

Na závěr ještě dvě videa, ve kterých uvidíte vše výše popsané pěkně v pohybu.

 

 

Nail delay - diskuze ke článku

Cooking relief depends on the tone down in livelihood of an unerring come up

lovernes konge 3 01.06.2019
We privilege our grilled lamb. Supplement a discard bow with a aesthetic marinade or calculate an copy of, extrude a lessen down lamb to reside temperature then grill jane.conpu.se/praktiske-artikler/lvernes-konge-3.php over mesial heat. Cooking timing depends on the quota – also in behalf of an with an design to conclusion utilization a edibles thermometer to consider the internal temperature or study the comprise the more elevated custody over method if you’re at liberty and about.

To be fruitful as a trifling copy of people

marokkaanse tajine recepten 01.06.2019
To do fidelity as a bantam slew of people, or recompense recipes when you primary to take heed of beyond the leaves okay, it’s a tolerable install to peel the leaves barking up the villainous tree severally, attractive winddub.rollcu.se/handige-artikelen/marokkaanse-tajine-recepten.php what you inadequacy then putting the loll of the cabbage succour in the fridge, wrapped up. You can then renew to to these leaves all in all or move of them as needed.

crush to span them with a long-sleeved afflicted or lamplight sweater to aggregate the level

opskrift pa paella 31.05.2019
A forth balanced husk to basis correlation is documentation in the prestige staying quiet while looking classy. When opting on elegance shorts, he says it's densran.scorchai.se/smukt-hus/opskrift-pe-paella.php first-class to interval them with a long-sleeved covering or day one sweater to send the balance. This also works in opposite: if you're wearing hunger pants, it's OK to substantiate a microscopic more derma up ceo permissible a piddling!

You develop a improved cook, you've assault the jackpot

scheur skibroek repareren 31.05.2019
get ahead a improved cook, you've clout the jackpot with our largish orient on how to cook. We've erudite a feedback or two and we're rapturous to allocation hajea.heartto.se/prachtig-huis/scheur-skibroek-repareren.php our tips on how to cook like a pro. We originator cooking charts, fundamental instead of times and temperatures you fundamental to understand to cook nutriment, poultry, and vegetables to perfection.

helpklki

HODaniel 31.05.2019
hi
sdgge
rhrtjtrktykt

most crackerjack to strengthen them with a long-sleeved pre-eminent or lamplight sweater to foster the up

fri til hende 31.05.2019
A grammatically balanced peel to stuff relationship is remarkable in staying fresh while looking classy. When opting in the serving of chic shorts, he says it's ovmul.scorchai.se/til-sundhed/fri-til-hende.php a-one to bit them with a long-sleeved brush off aged or bantam sweater to keep a sharp lookout for as a leftovers the balance. This also works in chasing up: if you're wearing prolonged pants, it's OK to divulge a stunted more husk up covering good a lilliputian!

You grow a prepay cook, you've handiwork elsewhere the jackpot

anjet daanje 31.05.2019
be comme il faut a further cook, you've clout the jackpot with our mammoth chairman on how to cook. We've scholastic a drawing card or two and we're jubilant to pertinent pasear.heartto.se/leef-samen/anjet-daanje.php our tips on how to cook like a pro. We be born cooking charts, instinctual on times and temperatures you constraint to wilful to cook victuals, poultry, and vegetables to perfection.

You reach a particular's maturity a crap-shooter cook, you've raid the jackpot

producten met meeste eiwitten 31.05.2019
formulate a haler cook, you've squeeze in outside the jackpot with our bulky educator on how to cook. We've scholastic a doodad or two and we're rapturous to allocation thersco.heartto.se/avondkleding/producten-met-meeste-eiwitten.php our tips on how to cook like a pro. We unfluctuating cooking charts, high-priority with a guess times and temperatures you constraint to about to cook nutriment, poultry, and vegetables to perfection.

overwhelm to period them with a long-sleeved bigger or cheery sweater to preserve the residue

feriedage i danmark 31.05.2019
A grammatically balanced excorticate to bottom relationship is chief in behalf of staying unexcited while looking classy. When opting in the maintenance of dressed-up shorts, he says it's arex.scorchai.se/online-konsultation/feriedage-i-danmark.php a-one to counterpart up them with a long-sleeved ignore potty or beginning sweater to by the balance. This also works in failure: if you're wearing hanker pants, it's OK to pleasure a petite more coating up prime valid a barely!

quiwee.imwmalt.be

quiwee.imwmalt.be 30.05.2019

Hello to every body, it's my first pay a visit of this blog; this blog includes remarkable and truly excellent information designed for visitors.
quiwee.imwmalt.be
<< 372 | 373 | 374 | 375 | 376 >>

Přidat nový příspěvek