BLOG - Archív

05.02.2010 14:51

O víkendu 12.-14. února se  v hale na pražských královských Vinohradech odehraje turnaj ve freestyle frisbee zvaný Freestyle Frisbeer Cup 2010.  Finálové odpoledne proběhne v neděli 14. února od 13.00 do 16:00. Postupně se uskuteční finále smíšených párů, dvojic a trojic. 

Ročník 2010 je již třetím ročníkem turnaje a navazuje na mimořádné úspěchy ročníků předchozích. Je koncipován jako Czech Open, tedy otevřené mistrovství České republiky. Svojí velikostí a zejména zastoupením prakticky celé evropské hráčské elity mezi startujícími je jedním z největších a nejvýznamnějších turnajů v celé Evropě. Věhlas se rozšířil i za oceán a tak se můžeme těšit hned na šest legendárních Američanů v čele s osminásobným mistrem světa a hráčem číslo jedna světového žebříčku Tommy Leitnerem. Chybět nebudou ani dvojka a trojka žebříčku, Italové Fabio Sanna a Clay Collera nebo první žena světa, Eleonora Imazio.

Celkově letos organizátoři očekávají okolo 70 hráčů z deseti zemí. Tradičně nejsilnější zastoupení bude mít Itálie, Německo a také Česká republika. 

Turnaj se těší velkému zájmu diváku. I to byl jeden z důvodů, proč se turnaj přesunul z haly ZŠ Petřiny jih do centra Prahy, do haly TJ Sokol

Královské Vinohrady. Tento prostor vyhovuje jak svojí polohou a výbornou dostupností, tak zejména velikostí, kdy je více prostoru pro hráče i diváky (kapacita hlediště 700 osob). Za celý víkend organizátoři očekávají návštěvu 800-1200 diváků.  Pro všechny bude připraven bohatý doprovodný program, který umožní příchozím vyzkoušet si různé hry s frisbee, soutěžit o zajímavé ceny nebo se pokochat exhibicemi ostatních špičkových českých freestylerů:

Václav Klouda– sedminásobný mistr světa ve footbagu

Marek Svitek – šestinásobný mistr světa v kickboxu

Lucaso - přední český mistr ve freestyle fotbale

V letošním roce představí Frisbeer Cup, jako první turnaj, novou kategorii, tzv. Shred. Ten nahradí klasickou soutěž dvojic. Změní se také délka rutiny, z normálních 4 minut na 2 a půl minuty. Účelem je zvýšit atraktivitu soutěže a to nejen pro diváky, ale především pro televizní kamery.

 

www.frisbeer.cz

01.02.2009 21:41

Už pouhých 14 dni nás i spoustu diváků čeká od finálových rutin druhého největšího evropského turnaje ve freestyle frisbee, který se odehraje o víkendu 14.-15. února!!!

Turnaj se letos opět uskuteční v prostorách basketbalové haly na ZŠ Petřiny - Jih, v sobotu proběhnou semifinále a především tak zvané "jammy" - což je nejdůležitější náplň každého turnaje. Jedná se o hromadné hraní frisbeečkářů, kdy v různě velkých skupinkách společně předvádí to nejlepší co v nich je!

Jako minuly rok, divácky nejzajímavější bude opět neděle!! V 13 00 začne velká show pro diváky, během které se vedle finalistů soutěže dvojic a trojic představí výkvět české freestylové scény jako je třeba žonglér všeho druhu Vašek Titus, český velmistr v yoyu Vašek Kroutil nebo footbagová leganda Vašek Klouda. Chybět nebude ani malý muž s velkým hlasem (a bundou! :-)), beatboxová první liga - Fany Hájek nebo umělec Jan "Struž" Strup se svou řečnickou show!! Pro diváky budou připraveny zábavné soutěže a celé odpoledne vyvrcholí okolo čtvrté hodiny slavnostním vyhlášením vítězů.

Celý víkend bude k poslechu našlápnutá hudba, kterou bude pouštět DJ Meshi, kdo bude chtít tak si může pochutnat na pivku za lidovku, nebo koupit jakýkoli létací talíř či jiné podobné vybavení pro volny čas. K prodeji budou připravena také trička české freestylové crew.

Pokud by měl někdo zájem vyzkoušet si jak se tenhle sport vlastně dělá, není nic jednoduššího než (především v sobotu) přijít a rovnou se někoho zeptat! - rozhodně to je NEJLEPŠÍ příležitost jak se to všechno naučit a nikdo rozhodně nepřijde zkrátka.

Vstupné je dobrovolné, každá koruna pomůže růstu tohoto zajímavého sportu v Čechách.

11.08.2008 21:40

Čeští freestyleři už nějaký ten pátek objíždějí evropské turnaje a svými výkony a vystupováním si získali respekt celé komunity a tak, když se na loňském mistrovství Evropy v Itálii rozhodovalo, kde se bude konat dalši šampionát starého kontinentu a s nabídkou předstoupila česká výprava, bylo brzo jasno!
   

Rok se s rokem sešel a ME je tady!!!
Celá akce bude těžit ze spojení s footbagovým mistrovstvím světa. (Nakope opět český velmistr Vašek Klouda zadky hráčům celého světa, nebo ho vydiktuje třeba výprava z dalekého Pákistánu??)
První soutěžní rutiny odstartují v pátek krátce po poledni na ploše atletického areálu v Edenu a celý turnaj vyvrcholí velkou show v sobotu večer (první začíná v 18 30), kdy se budou před zraky diváků střídat nejlepší frisbeečkáři a footbageři ve finálích jednotlivých kategorií.
Do Prahy přijedou obhájci evropského prvenství Fabio Sanna a Matteo Gaddoni z Itálie, světoví šampióni z nedávného mistrovství světa v Bologni Clay Collerá, Joakim Arveskär a Reto Zimmerman a mnoho dalších hráčů. Silné zastoupení bude mít již tradičně Německo a Itálie, ale nezapomínejme ani na poněkud exotičtější hráče jako je třeba zvěstovatel nového urban disc stylu zvaného Disctwirling, Jana Moellera Sörensena z Dánska. Ten taky předvede svoji jedinečnou světelnou show!

Na každý večer je připravena velká party, na kterou muže přijít i široká veřejnost.

Veškeré podrobné informace jsou na oficiálních stránkách šampionátů:
www.footbag.org/worlds2008/frisbee.php

19.01.2008 22:33

Na portálu iDnes vyšel zajimavý článek, který upozoňuje na úmrtí vynálezce frisbee. Já bych chtěl upozornit, že to není pravda. Richard Knerr je tak maximálně "vynálezce" obchodní značky Frisbee. Létající talíř má totiž své kořeny přeci jen o něco hlubší a ve skutečnosti se ani pořádně nevi, kdo tutu geniální věc vynalezl. Všeobecně se připisuje univerzitním kruhům. V té době byly velice populární koláče-od jistého pana Frisbie-prodávané na "tácku". A študentíci si s nima začali házet. Pak samozřejmě následoval další vývoj až k současným diskům. Takže rozhodně to není tak, že by pan Knerr přišel s nějakou novinkou, jak už to u vynálezců bývá....

Jen tak mimochodem firma Wham-O hraje druhé housle, jedničkou na trhu je nyní jednoznačně americká firma Discraft. U freestylu to platí dvojnásob, model Skystyler 160 gr. prostě nemá konkurenci.

Odkaz na článek:
ekonomika.idnes.cz/zemrel-vynalezce-frisbee-a-hopiku-dly-/ekoakcie.asp?c=A080118_202428_ekonomika_mia

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7