Winter 123Four Seasons Hut Turnier 2011

27.03.2011 13:18

Poprvé v historii se měl uskutečnit berlínský Hut Turnier v hale, konkrétně jeho sobotní část a to by nebylo, aby si takovou příležitost nechali ujít jammeři z Prahy, oficiálního partnerského jaměsta.                                                                 

Dexter dorazil už ve středu a tak se s Pavlikem, té doby Berlíňákem, jal prozkoumávat taje města, jazzu, gemuese kebabu a weissbieru!

V pátek večer dorazilo ještě jednou auto s Mahonym, jeho chotí a Mystiqem. Všichni jsme se sešli ve Valhale, kde Němci založili svůj vlastní německý freestylový svaz a užili pohodovýho večeru. Druhý den byla hala už od desíti a kluci dost neobvykle trvali na tom, že bychom měli začít vážně na čas. Jako praví atleti jsme proto nepodcenili spánek a druhý den byl plni sil!

Haly jsme se ovšem nedočkali. Kvůli drobnému nedorozumění o tom, kdo nám halu odemkne, jsme zůstali na ocet stát před tělárnou… Nouzový plán proto zněl – louka u berlínského dómu. V lednu.

Nicméně nakonec to bylo naprosto parádní, slunce svítilo, foukal relativně slušný vítr a všichni byli spokojení. Odehrálo se jednokolo, bez judgingu. Když se totiž člověk na déle než pár okamžiků zastavil, promrzl tak, že mu trvalo dalších deset minut, než se zase rozehřál. Proto se ani téměř nikdo na rutiny nedíval a stále se jamovalo. Byly vyhlášeny také tři speciální kategorie: mob-up idol (nejoblíbenější spolujammer), zachránce disku a nejlepší nováček! Nikoho ani moc nepřekvapilo, že nejlepším saverem se stal Harry Skomroch z Kolína a nováčkem domácí Manu Zach. Idolem se pak stala hned čtveřice hráčů a mezi nimi i český reprezentant Pavel „Brocolli“ Baranyk.

Judging se uskutečnil u jednoho z berlínských, Kolji Hanemanna na bytě, a trofejní klobouky ze zimní edice proslaveného Hut turnaje si odnesl Joerg „WOO“ Wunder a jeho klasický parťák Moerdi Hosseinjan, kteří předvedli řadu parádních coopů, nápaditých prohozů i nekompromisních chytek.

Celý turnaj byl uzavřen poctivým zadupáním v rytmu balkánských beatů v jednom z berlínských klubů.

V neděli se vydala zhruba polovina hráčů na disk golfové hříště v nedaleké Potsdami a potvrdila tak vzrůstající zájem jammerů i o tento sport.

Freestyle je ale prostě freestyle

autor: Pavel Baranyk

 

 Kompletní výsledky a vše o Hat tournamentu najdete zde>>

 

 

Diskusní téma: Winter 123Four Seasons Hut Turnier 2011

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek