Libochovice - léto 2010

03.08.2010 18:12

Česká freestylová partička se zase jednou rozhodla odpoutat se na víkend od všedního života a plně svou pozornost zaměřit na rozvoj umění rotujícího disku. Lokace byla jasná - po výborné zkušenosti z loňského podzimu jsme se opět vydali do malebných Libochovic, městečka vzdáleného jen necelou hodinu jízdy severně od Prahy. Jirka Zloun vyslal svojí babičku na výlet a celá parta se tak zakempila v její parádní rezidenci přímo na náměstí.

První jammeři (Atry, bLs a Mahony) se začali sjíždět v pátek krátce po poledni. George, pán domu, už na ně čekal s prvním bojovým úkolem - posekat zahradu. Kluci se toho se ctí zhostili a jakmile sekačka utichla, na vrata už bouchala druhá skupina ve složení Iwa, Machaso a MaX. Vedro bylo nereálné, proto jsme se do jamu příliš nehnali, ale i tak nám to nedalo a na zahrádce se rozjel lehký catch´n throw a menší scarecrow contest. Zanedlouho dorazil i Noja, kterému do první rukavice chyběl už jen malíček a tak nezahálel a začal hned nasazovat :) Následoval přesun na hrací plochu. Odlehlé hriště z podzimu jsme vyměnili za nádhernou zahradu zámeckého parku, což se ukázalo jako výborná volba. Zaprvé se spot nacházel cca 5 min chůze od domu, takže jsme nemuseli jezdit kárama a zadruhé poskytoval s hřištěm srovnatelou hrací plochu a hlavně velelibé podmínky pro disk golf, který si v poslední době celá komunita velmi oblíbila. Horké počasí nám příliš dlouho jammovat nedovolilo a tak jsme se raději vydali k nedaleké Ohři na koupačku. Řeka překvapila čistou vodou, písečkem a hlavně osvěžující teplotou vody. Někteří nadšenci se ráchali asi hodinu, jak jinak než s diskem v ruce. Po vodním refreshi jsme dali krátkej diskgolfek, ještě jednu rychlou koupačku a zamíříli zpět k domu, kde již čekala poslední dorazivší skupinka - Kolega, Mystiq, Laci a Slávka. V průběhu dne taky přijela naše osobní kuchařka, Zlounova přítelkyně Martina, která, stejně jako minule, přichystala lahodné menu na celý víkend. Obžerství začalo grilovačkou na zahradě. Tekutiny jsme doplňovali převážně prostřednictvím místní hospody, která byla ještě blíž než by kamenem dohodil (rozuměj přes ulici :)). Jedenáctka Staráč za 15,- to jistila a korbel nezůstal nikdy dlouho plný. Po setmění jsme se přesunuli do vnitřních prostor a v rytmu Parov Stelara (jehož uchu lahodící muzika mnoho z nás té noci okouzlila) se začaly pomalu, ale jistě probouzet naše fajné taneční pohyby. Větší část skupiny pak šla předvést své skillz přímo do Las Vegas - protějšího diskoklubu :) Nezbývá jen dodat, že Noja hravě nasadil i druhou rukavici a pro jistotu pořídíl i náhradní pár :))

V sobotu dopoledne se všichni postupně rozkoukali, nasnídali a vyrazili ven. Část grupy se vydala přímo na jam, někdo zvolil rovnou koupačku v řece a Zloun se ujal přípravy oběda, jelikož Martina asi nevydýchala naše noční řádění. Co si budem povídat, není čemu se divit :) Po vydatných těstovinách a osvěžující točené zmrzlině jsme se tentokrát již všichni přesunuli do parku, kde se po krátkém rozjammování uskutečnil HAT tournament (turnaj náhodně losovaných dvojic). Ve finále se spolu utkaly 4 týmy, jejihž rutiny byly namísto klasického hodnocení zaznamenávány na kameru a o výsledcích se pak rozhodlo až večer při hromadném videojudgingu.Počasí se oproti pátku relativně umoudřilo a tak bylo možné se po zbytek dne naplno věnovat jammingu/diskgolfu nebo koupání. Po návratu na barák jsme povečeřeli a vrhli se na společné hodnocení odpoledních rutin. Doplňován Mahonyho odbornými komentáři a postřehy, se videojudging ukázal být velmi přínosnou zkušeností, zvlášť pro méně zkušené hráče. Finálové výkony byly značně vyrovnané, nicméně první místo obsadil Mahony s Atrym, cca jeden bod za nimi skončil Kolega s Georgem a na třetím místě, se s rozdílem pouhé desetiny bodu, umísitlo bratrské duo MaX a bLs. Propříště budeme chytřejší a vybavíme se řádnou promítací technikou, protože sledovat 13ti palcovou obrazovku notebooku ve 12 lidech a plně se přitom soustředit na hodnocení je docela obtížné. (Ale když se koukalo na šimpiho tak to nikomu nevadilo,že? :D). Noc byla ve znamení house-party, kterou svojí přítomností obohatil i Dexter. Dvě stage (obývák a balkon :)), korbely, Parov Stelar, žába, další korbely, noční toustová žranice, spláchnout to z korbelu a spát...

V neděli ráno provoněla dům krutá omeleta z 20ti vajec a než se všichni stačili probrat, začali jsme rovnou kuchtit oběd. 2 kg mletýho masa, slanina, tortilly, zelenina a další ingredience - to všechno bylo potřeba zpracovat. Dlouho jsme nepřemýšleli, zformovali se do úzce specializovaného, smithovského výrobního řetězce a výsledkem byly opravdu nabušené plněné tortilly. Zbývalo "jen" spakovat se a uklidit celý dům. Poté jsme zamířili na jamspot, vyslechli Georgovu přednášku o jammingu a za takřka ideálních povětrnostních podmínek se až do odjezdu věnovali tomu, za čím jsme do Libochovic přijeli - FREESTYLE FRISBEE.

Velké díky patří hlavně Zlounovi za výbornou organizaci, jeho babičce za poskytnutí zázemí a Martině za přípravu jídelníčku i jeho částečnou realizaci.