BLOG

18.04.2015 19:07

Jaro je tu a s ním i turnajová sezóna! Neoficiálně již sice odstartovala tradičním velikonočním turnajem Paganello v italském Rimini, avšak letos bez tuzemské účasti. Na jaké soutěže se tedy chystá česká výprava? Není jich málo. Posunou se čeští jammeři výše ve světovém žebříčku? Dost možná. Užijí se kopec zábavy s přáteli z celého světa? Rozhodně! 

Berlin HAT tournament - spring edition

1. - 3. května 2015
Na začátek tu máme klasický prvomájový HAT tournament v Berlíně. Spíše odlehčený turnaj, který začíná obrovskou párty v ulicích německé metropole, si za posledních několik let čeští hráči oblíbili a nebudou chybět ani letos. Po pátečním pouličním jammingu se v sobotu odehraje malý turnaj. HAT proto, že týmy se náhodně losují z klobouku. Mimo toho jsou také pravidla a způsob hodnocení odlišné od klasických turnajů. O to je to větší zábava. Celá neděle je pak vyhrazena pro pohodový jam (volnou hru) na bývalém letišti Templehof, kde obvykle fouká ideální, takřka plážový vítr. Těšíme se moc!
 

German Open Championship 2015 - Berlin

14. - 17. května 2015
Hned za další dva týdny se vrátíme na místo činu, tentokrát na otevřené mistrovství Německa. Tady už se jedná o plnohodnotný seriózní turnaj. I to však ve freestylu znamená uvolněnou atmosféru a spoustu zábavy s přáteli. O tom vypovídá i povedený trailer, na který se určitě podívejte.


European Freestyle Championship - Bologna

29. - 31. května 2015
Za dalších 14 dní se z Německa přesuneme do Itálie, konkrétně do historické Bologni, kde se odehraje Mistrovství Evropy, od kterého se samozřejmě očekává účast kompletní špičky hráčů ze starého kontinentu. Turnaj bude součástí velkého urban festivalu JAMBO a frisbee se zde zařadí po bok dalších freestylových sportů, jako např. parkour, skateboarding nebo dirt jump BMX. Mimo spousta denní i noční zábavy to znamená také příslib velkého množství diváků, kteří by našemu turnaji měli zajistit skvělou atmosféru. Už se nemůžeme dočkat!
 

FPA Worlds Championship - Karlsruhe

24. - 28. června 2015
Na konci června nás čeká opět cesta do Německa, tentokrát do města Karlsruhe, kde turnajová sezóna prakticky vyvrcholí na Mistrovství světa! Logicky by se mělo jednat o největší turnaj, na který přijede soutěžit spousta mistrů a legend z USA, kompletní Evropská špička, a díky celosvětové hráčské iniciativě i minimálně jeden jammer z Kolumbie, kde se MS konalo v loni. Jsme si jistí, že zkušená parta organizátorů pro všechny připraví skvělý turnaj a těšíme se na setkání a jamming s americkými přáteli, které jsme dlouho neviděli. I pro tento turnaj vznikla skvělá upoutávka.

 

Letní JAM CAMP - soustředění v ČR

24. - 26. července 2015
Červenec bude sice bez turnajů, zato však chystáme freestylové soustředění, které je otevřené pro všechny zájemce. Pohodový víkend plný jammingu bude ideální příležitostí, jak se naučit základy i pokročilejší freestylové triky, poznat českou jammerskou komunitu a dobře se bavit. Místo zatím není určené, ale jakmile budeme vědět více, zde na webu vás o tom budeme informovat. Datum by však již mělo být dané, takže si jej zapište do kalendářů. Všichni jste zváni! 
 

Sandslash 2015 - Debki, Polsko

21. - 23. srpna 2015
Na závěr sezóny pravděpodobně zavítáme na sever Polska na pohodový turnaj Sandslash. Jak již název napovídá, jedná se o plážový turnaj, primárně v Ultimatu, jehož součástí je však poslední 3 roky i freestyle. A z loňské zkušenosti můžeme říci, že akce je to skvělá! Polské pláže jsou opravdu nádherné, podmínky pro frisbee ideální a hlavně atmosféra je vyjímečná. Zkrátka ideální zakončení sezóny.

Turnajů ve freestyle frisbee proběhne během celého roku samozřejmě mnohem více. Pokud vás zajímá, jaké to jsou, podívejte se na kompletní přehled všech nadcházejících turnajů.

18.04.2015 15:54

Zatím poslední video ze série Spread the Jam Project představuje dvojnásobného mistra světa Patricka Marrona z Minnesoty. Jeho síla spočívá zejména v mršnosti, kterou využívá k rychlým doublespinnům, vysokým gitisům a dalším akrobatickým trikům. Zároveň Pat perfektně ovládá technicky náročné againstspiny, což z něj dělá jednoho z top hráčů. Doufám, že ho potkáme na blížícím se Mistrovství světa v německém Karlsruhe. 

22.03.2015 17:15

Je to tak, devátý ročník Frisbeer Cupu - otevřeného mistrovství ČR a zároveň největšího indoorového turnaje na světě je za námi. Účast více než šedesátky hráčů z 11 zemí opět ukázala, že kombinace pohodové atmosféry, plynulé organizace a levného piva je pro hráče neodolatelným lákadlem :) Letos navíc turnaj získal status PRO a hráči za něj dostali více bodů do světového žebříčku. Úroveň hry byla tradičně na TOP úrovni, schválně se podívejte na vítězné rutiny jednotlivých soutěžních kategorií:

Mixed pairs - Toby Künzel & Sophie Wolf [video]
Open pairs - Paul Kenny & Mehrdad Hosseinian [video]
Open COOP - Marco Prati & Balu Major & Paul Kenny [video] 

Jelikož nemá moc smysl opakovat co již bylo napsáno, raději vás odkážeme na další materiály z Frisbeer Cupu 2015:

A na závěr si určitě pusťte povedený video sestřih z turnaje: 
15.01.2015 21:45

Frisbeer Cup 2015 se kvapem blíží a my vám to budeme často připomínat. Dneska tu máme perfektní "zákulisní" video z loňského ročníku, které má na starosti berlínský fotograf, režisér a náš kamarád Stephan Stoll. K natočení videa mu stačil dobrý nápad, neobvyklá lokalita, kamera na stativu a dostatek jammerů ochotných předvádět své skillz. A pak samozřejmě jeho střihačské schopnosti, díky kterým vzniknul tento povedený kousek...

09.01.2015 17:22

Videa z projektu Spread the Jam Project jsme vám představovali ještě na starém webu (podívejte se do archivu). Dnes vám přinášíme rovnou dva nové díly. Jeden zcela čerstvý a druhý, co vyšel asi před dvěma týdny. Společným jmenovatelem obou videí jsou bratři Gauthierové - jedni z nejlepších hráčů současnosti. O svém freestylovém umu vás přesvědčí ve společném jamu (první video) i v individuální akci mladšího z dvojice, Matta, který v téměř absolutní tmě předvádí neskutečné kousky (druhé video). 


05.01.2015 19:03

Nail delay v podání Lori DanielsSlíbili jsme, že na novém webu vám budeme pravidelně přinášet návody na jednotlivé freestylové triky a to taky dodržíme. Dnes začínáme naprostým základem freestyle frisbee, trikem zvaným NAIL DELAY. Jak název i obrázek napovídá, jedná se o balancování roztočeného disku na nehtu. Z této dovednosti pak vychází většina dalších triků a jakmile se nail delay naučíte, otevřete si tím dveře do světa freestyle frisbee. Pak teprve začíná ta pravá zábava! Takže vzhůru do toho! Buďte vytrvalí a hlavně se u toho pořádně bavte. 

Přejít do článku

01.01.2015 00:00

S Novým rokem oficiálně spouštíme novou verzi webu www.freestylefrisbee.cz!

 

Vítejte na novém webu České federace freestyle disku, tedy spolku aktivně se věnujícímu freestyle frisbee, jehož hlavním cílem je rozšiřovat povědomí o tomto sportu v České republice. Tomuto cíly by měl sloužit právě i nový web. 

Již nyní zde najdete veškeré informace o freestyle frisbee. Dočtete se o historii sportu ve světě i u nás a dovíte se, jakým způsobem probíhají turnaje, jaká na nich panuje atmosféra nebo jak se umísťují čeští hráči a jak si stojí ve světovém žebříčku.

Hlavní funkci těchto stránek bude plnit sekce "Začni hrát", která, jak již název napovídá, bude usnadňovat začínajícím hráčům pronikání do tohoto nádherného sportu. V první řadě zde najdete článek o tom, jaké vybavení pro hraní freestyle frisbee potřebujete. Důležitá bude sekce Triky, do které hodláme pravidelně umísťovat návody na základní i pokročilejší triky s létajícím talířem. Nejefektivnějším způsobem, jak se freestyle naučit je však osobní koučink od zkušenějších hráčů, proto v dané sekci najdete také informace o tom, kde a kdy obvykle trénujeme. Stačí za námi přijít a my se s radostí podělíme o naše "freestylové know-how". 

Prostřednictvím blogu vám budeme přinášet nejžhavější informace ze světa freestyle frisbee a také nejnovější videa. Starší videa z naší vlastní produkce pak najdete v sekci Galerie, stejně tak jako fotky z turnajů a dalších akcí nebo záznamy z našich mediálních vystoupení.  V neposlední řadě na webu najdete také jednoduchý e-shop, kde je možné za příznivou cenu zakoupit freestylové disky, umělé nehty a další potřebnou výbavu.

Pevně doufáme, že pro vás bude nový web užitečný a najdete na něm přesně to, co hledáte. Pokud ne, rádi uslyšíme návrhy na nový obsah nebo jakékoli jiné vylepšení. Dejte nám vědět třeba na facebooku nebo prostřednictvím sekce kontakty.

Přejeme Vám šťastný Nový rok plný freestylu! 

Tým freestylefrisbee.cz

<< 1 | 2