The Invisible String trailer

30.05.2011 15:20

Dokumentů či filmů o frisbee je jako šafránu (jejich seznam naleznete zde), o snímcích zaměřených na freestyle ani nemluvě. V současné době však vzniká dokument, který vypadá opravdu epicky! Má ho na svědomí berlínská partička v čele s jammerem Gregem Marterem.

A na co se můžeme těšit?  Podle autorů to bude cesta do srdcí a duší lidí, kteří nastartovali celé hnutí létajícího talíře se zaměřením na konkrétní jednotlivce, kteří tomuto hnutí pomáhali dláždit cestu k jeho kontinuálnímu a globálnímu vývoji. Invisible String představí vlivné hráče různých frisbee disciplín jak z USA, tak Evropy, bude vyprávět jejich osobní příběhy o fascinaci letem disku a pohlcení zábavou, kterou jim hra s frisbee přináší. Dokument bude vyprávět příběh létajícího disku od jeho počátků, kdy si studenti házeli plechovými podtácky od koláčů až po současnost, kdy se přívrženci frisbee sjíždí na tisícových turnajích.

Aby vůbec projekt mohl vzniknout, finančně ho podpořili vyznavači frisbee z celého světa, Čechy nevyjímaje. V současnosti je film ve fázi post-produkce, takže se jeho premiéry dočkáme snad již letos. Snímek pak má být uveden na různých filmových festivalech a nasazen také do kin. O tom, kde budete moci The Invisible string shlédnout v ČR, vás budeme samozřejmě informovat. Nyní už se nechte naladit vynikajícím trailerem, ze kterého leckoho příjemně zamrazí v zádech. Máme se opravdu na co těšit!

 

 

 

Podívejte se také na oficiální stránky projektu...