Pražská premiéra filmu The Invisible String

26.04.2013 14:20

O The Invisible String, unikátním dokumentu o létajícím disku, jsme Vás již jednou informovali. Nyní se film konečně dostává do našich končin a my Vás zveme na jeho premiéru.                                                                                                                                                         

Česká Federace Freestyle Disku, Ultimo a Česká Asociace Létajícího Disku vás zvou na premiéru filmu THE INVISIBLE STRING, která se uskuteční
29. května 2013 od 20.30 v Kině Aero na pražském Žižkově.

 

Cena vstupenky je 100 Kč a jsou dostupné v pokladně Kina Aera, Biskupcova 31 - v kamenném Frisbee obchodě Ultimo, V Jirchářích 12, v kavárně Vypálené Koťátko, Mařákova 5 - nebo osobně u organizátorů. Film bude vysílán v originálním znění s českými titulky.

 

THE INVISIBLE STRING je prvním celovečerním dokumentem o historii létajícího disku a vypráví jedinečný příběh lásky mezi lidstvem a 160ti gramy plastu.

Film zavede diváky na přelom století, na počátek hazení cínové formy u Pekárny na Frisbeho Koláče v Connecticutu, přes Mistrovství světa v Rose Bowl v pozdních 80tých letech, až k největším mezinárodním turnajům s nejzářivějšími hvězdami dneška.

Otevře se nám cesta do srdce a mysli lidí, kteří to objevováním her, stylů a vytvořením celosvětové rodiny vše začali. Nejvýznamnější hráči osobně vyprávějí pozoruhodné příběhy točící se okolo života s letajícími talíři. V letech 1970 až 1980 se hraní frisbee stalo dokonce populárnější než skateboarding. Vzácné archivní záběry jsou protkány Monty Pythonovskými animacemi hravě zobrazujícími historii a radost z házení létajících objektů. Nejlepší triky a hody, které dokážou ti nejexcentričtější protagonisté předvádět, umožňují osobitý pohled na různé disciplíny jako Ultimate, Disc Golf nebo Freestyle. Cílem THE INVISIBLE STRING je připomenout každému člověku důležitost jediné věci: stále si hrát!

 

Akci pořádá: 

       

 

Více informací o filmu na: https://theinvisiblestring.wordpress.com/

Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/637738892907052/

Trailer: 

 

 

Galerie: The Invisible String