Češi slaví hned dva cenné kovy z Mistrovství světa na domácí půdě!

25.08.2011 16:29

O největší úspěch našich barev na šampionátu konaném v Praze se postaral Jan „Mahony“ Zahradníček, který vybojoval ve dvojici s Američanem Larry Imperialle fantastický bronz. Medailový úspěch zaznamenala také Irča Kulišanová. V kategorii žen dosáhla s Italkou Ele Imazio též na třetí místo a potvrdila tím svojí pozici jedné z dlouhodobě nejlepších hráček světa.

 

Tyto výsledky tak potvrdili vzrůstající výkonnost českých hráčů, kteří v současnosti nemají problém udržet krok i s těmi nejlepšími na světě. Finálovou účast zaznamenal v soutěži trojic také Pavel Baranyk a Irča Kulišanová v kategorii mixed pairs.  Famózním výkonem jsou především dvě „dropless“ rutiny (představení bez jediného spadnutí disku) Mahony Zahradníčka, které ho katapultovaly až na zmiňované třetí místo.

 

Celkově jinak šampionátu dominovali Američané a Italové, tedy reprezentanti zemí s největšími hráčskými základnami. Finále dvojic si dech beroucí podívanou s triky na hranici atletických možností podmanili Italové Claudio Cigna a Marco Prati. Trojice patřili triu amerických matadorů Dave Lewis, Jake Gauthier, Randy Silvey, kteří naopak zaujali spíše uměleckým provedením.

 

Soutěži smíšených dvojic vyhráli Italové Fabio Sanna a Ele Imazio, kteří si tak po dlouholeté evropské dominanci konečně připsali i titul světový. A konečně v soutěži ženských dvojic, poslední ze čtyř soutěžních kategorií, se ze světového primátu radovaly Američanky Lisa Hunrichs a Mary Lowry. 

 

Čtyřdenní klání borců z celého světa se uskutečnilo od 10. do 13. srpna v pražském Edenu společně s mistrovstvím světa ve Freestyle Fotbale. Celkově se turnaje zúčastnilo více než 250 hráčů z 35 zemí světa. Celý turnaj probíhal hladce a za velké spokojenosti hráčů i diváků, jichž se na sobotní finálové odpoledne přišlo podívat hned několik stovek. Ideální kulisou se stala matka Praha, která svou nezaměnitelností dodala celému turnaji jedinečné kouzlo.

 

Pavel Baranyk